divendres, 25 d’octubre del 2019

El barri de Sants

El barri de Sants


Descripció: sants-barcelona (Parc Espanya Industrial)
Autor: Gerardo nuñez, 28 de gener de 2012
Font: Comons wikimedia
Llicència Creative Commons CC By 3.0


Fa 30 anys, un dia plujós a la ciutat de Barcelona, concretament al barri de Sants va haver-hi el meu naixement. Aquest aconteixement va ser  molt especial per una parella de recient casats que ho havien estat esperant durant nou mesos , era el naixement de la seva primera filla.

Tot seguit m'agradaria que poguessiu llegir una petita descripció del barri de Sants, ja que és el lloc on vaig nèixer.

Tot i que ara el barri de Sants formi part de Barcelona, la realitat és que fa uns quants anys no era així. Sants era un poble totalment independent de la ciutat comtal on podíem trobar fàbriques tèxtils, com la del Vapor Vell o l'anomenada Vapor Nou , que actualment es coneix com l' Espanya Industrial, fins que passats uns anys la gran ciutat no va parar de creixer i Sants va passar a formar part de Barcelona.

El barri de Sants com es coneix actualment és un dels barris millor comunicats de la ciutat de Barcelona, on trobem la Estació de Sants, que és la estació de trens de referència de la ciutat i per on passa tota la xarxa de rodalies de Renfe així com la línia de tren d'alta velocitat. A més de la gran estació de tren, també disposa de 3 línies de metro que comuniquen amb la resta de la ciutat en molt poc temps, situant-nos al centre de Barcelona en 5 minuts.

Per altra banda, el barri de Sants és força conegut pel seu famós eix comercial, on trobem botigues de tota mena que atreuen a ciutadans dels voltants de la ciutat.

Autor del text: Maria Isabel Calafell

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Resultat de les eleccions