dissabte, 27 d’octubre del 2018

Santa Coloma de Gramenet


Santa Coloma de Gramenet

La meva ciutat és Santa Coloma de Gramenet, situada a l'est del riu Besòs, entre la Serralada de la Marina i el pla de Badalona. 
Limita al nord amb el municipi de Montcada i Reixac, a l'oest amb el de Barcelona, a l'est amb el de Badalona i al sud amb el de Sant Adrià de Besòs.
Actualment és la novena ciutat més poblada de Catalunya amb un total de 117.597 habitants ( dades del 2017), i una densitat de població de 16.799,57 hab./km².
El punt més alt del municipi és el Puig Castellar, anomenat popularment turó del Pollo, amb 302 m, on s’ubica el poblat ibèric. Es tracta de les restes d'un assentament d'una tribu laietana, fundada el segle VI aC i que va perdurar fins als segles III aC o II aC, justament amb l'arribada dels romans a les terres.
El poblat era de mida mitjana, dedicat bàsicament a l'agricultura i la ramaderia, tot i que vestigis trobats confirmen activitat comercial amb civilitzacions estrangeres com la grega o lacartaginesa.
Actualment la majoria dels objectes descoberts es troben al Museu de la Torre Balldovina.
Per tal de recuperar el patrimoni històric, l'any 2007 es va celebrar la primera Festa Ibera a la ciutat. Entre les activitats, pensades per a tota la família, van destacar les representacions de la vida quotidiana dels ibers.

Per a més informació cliqueu en aquest enllaç




   Poblat Ibèric del Puig Castellar

       Autor : Carquinyol


             Llicència: CC BY –SA  2.0

Text: Font Viquipèdia


Post: Rosa Manzano


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Resultat de les eleccions