dilluns, 22 d’octubre del 2018

Reus capital del Baix Camp

Reus és la ciutat on vaig néixer. 

Es creu que l'actual territori de Reus ha estat habitat pels homes des de fa gairebé un milió d'anys, però la vil·la tal i com és en la actualitat, és d'orígen medieval, documentada a partir de l'any 1154.

Avui en dia és una ciutat petita i agradable, a 10 km. de la mar Mediterrània i amb una gran activitat comercial i cultural i bressol de personalitats tan importants com el general Prim, l'arquitecte Gaudí o l'humorista Buenafuente, entre d'altres. 



Plaça Prim i Teatre Fortuny 
Autor: Misburg 3014
Llicència: CC By-SA 3.0
Font: Wiquipèdia


Té una beguda típica que es diu PLIM (ja sabeu allò de " a mi plim.....") i vermut del país, com el Miró.

Els reusencs barrejem el Plim amb el vermut i d'això en surt una altre beguda molt especial, que us convido a probar-la.

A Reus sempre hi ha hagut un gran comerç de fruita seca, i fins l'any 2004 funcionava la Llotja de contractació dels fruits secs a la mateixa plaça Prim, on s'iniciava el camí de l'avellana cap a l'exterior, fent la ruta de Reus París Londres.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/fd/Catalunya-Reus-Monument-Joan-Prim.JPG/320px-Catalunya-Reus-Monument-Joan-Prim.JPG

Bé, us deixo l'enllaç de la wiquipèdia per si voleu complementar aquesta mini descripció, i com diu en Joan als videos " AIXÒ ES TOT".


Cèlia Ciurana


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Resultat de les eleccions