dilluns, 22 d’octubre del 2018

Festa Major de Sants


Hola a tots,

Sants és el meu barri i aquí teniu un tastet de la seva festa major.

La festa major de Sants es celebra al voltant de la diada de Sant Bartomeu, que és el 24 d'agost, al barri de Sants del districte de Sants-Montjuïc Sants-MontjuÏc de Barcelona.

 Una de les característiques principals de la festa és que les associacions de veïns del barri, aplegades en la Federació d' Associacions i Comissions de Carrers de la Festa Major de Sants engalanen places i carrers.
També hi és important la presència de la cultura popular amb expressions diverses –gegants, castellers, diables...–, perquè Sants manté entitats i organitzacions de moltes menes que les promouen. Tampoc hi manquen els balls, els grans àpats col·lectius, les cantades d ' havaneres, els tallers infantils, les fires, etc


Carrer Alcolea de baix guarnit
Agost 2008
Autor : Pere López


Les festes de Sants són conegudes pel guarniment de places i carrers, una activitat que ja fa més de cent anys que dura. Associacions de veïns i comissions de festes preparen la decoració durant tot l’any, amb temàtiques i materials que mai no deixen de sorprendre. Per conservar aquesta tradició, cada any s’atorguen premis als carrers més ben engalanats –distribuïts per categories–, en una cerimònia que té es fa endemà de la festivitat, al parc de l’Espanya Industrial
El concurs de guarnits comença oficialment el 1943. La primera fotografia d'un carrer guarnit data del 1905, i és del carrer Vallespir, llavors anomenat carrer Colón. Si abans també es guarnien els carrers no en tenim cap document. Un cop comença el concurs, el nombre de carrers participants augmenta, arribant fins a 22 carrers guarnits el 1950. El 1958 va néixer la Federació de Carrers, amb la funció de coordinar els carrers, però la festa entrà en un període de crisi que va acabar amb la desaparició de la festa entre 1970 i 1984.
La Festa Major de Sants es va reprendre a la dècada dels 80.

Festa Major de Sants
Agost 2008
Autor : Pere López



Font del text i fotografies  : Viquipèdia https://ca.wikipedia.org/wiki/Festa_Major_de_Sants
Fotografies sota llicència Creative Commons Reconeixement i Compartir Igual 3.0.No adaptada


                     Post realitzat per Helena Pons.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Resultat de les eleccions