dimarts, 26 d’octubre del 2021

Terrassa, ciutat de xemeneies, modernisme i la Mola

Terrassa és una ciutat que s'esten per la plana del Vallès, sota la mirada atenta de La Mola, cim emblemàtic del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt. De pares andalusos, el meu primer barri va ser Can Anglada, lloc de immigrants que encara acull els nous benvinguts. Des d'allà travessar el parc de Vallparadís era descobrir les esglèsies del barri de Sant Pere, un entorn medieval  bonic i tranquil. Més enllà en un cop de peu et plantaves a la Rambles de Terrassa, lloc d'esbarjo i passeig. 

Filla de la revolució industrial, Terrassa era una ciutat obrera, de fàbriques tèxtils d'altes xemeneis que vomitaven fum i soroll. Ara encara s'observen moltes d'aquestes atalaies, i si no heu vingut mai, podeu visitar el Museu de la Ciència, una fàbrica d'època espectacular. 

I com que molts empresaris van fer calers, molts els van destinar a fer-se cases modernistes, avui en dia visitables algunes, que ens mostren un estil arquitèctonic i de vida ben diferent dels obrers. I cada any la Fira Modernista de Terrassa és un regal per viatjar a aquesta època.

Esglèsies de Sant Pere | Foto: Pere Moya

 

Masia Freixa | Foto: Pere Moya

Us hi esperem.

Pere Moya

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Resultat de les eleccions