dissabte, 30 d’octubre del 2021

Parets del Vallès: un gran poble

Bon dia a tothom. 

Actualment visc a Lliçà de Vall, però jo sempre dic que sóc de Parets del Vallès. He tingut la sort de créixer i descobrir qui sóc en aquesta petita ciutat o també conegut com a gran poble. Mai hem decidit què som exactament. Parets del Vallès és un municipi situat a la comarca del Vallès Oriental, a prop de Granollers. La població està distribuïda en set barris: Barri Antic, l'Eixample, l'Escorxador, Can Cerdanet, Can Volart, Can Riera i el barri de Can Cabasses.

La primera referència que es té de Parets es remunta a l'any 904 amb el nom de Vila Parietes, nom que actualment llueix una escola del municipi. Des de 1385 Parets formava part d'un mateix municipi juntament amb Mollet i Gallecs, dels quals es va independitzar a mitjans del segle XIX. 

Avui dia, Parets compta amb diversos emplaçaments interessants per descobrir com el Parc de la Linera on antigament va tenir lloc una gran fàbrica tèxtil, la Biblioteca de Can Butjosa, referent en literatura infantil i juvenil en el món de l'educació, i cal destacar la Torre d'en Malla, una vil·la romana que va defensar l'encrueament de la Via Augusta que anava a Martorell amb la via romana de Barcelona a Vic. 

Per acabar, no puc oblidar-me de la gran Pedra del Diable, una història molt arrelada a Parets que cada estiu il·lumina la nit de la Festa Major del poble. Si voleu saber més, us deixo aquí un enllaç amb més informació. 


Torre d'en Malla
Autor: Enfo


Xemeneia del Parc de la Linera
Autor: Enric


Espero que us agradi el meu post sobre Parets del Vallès.

Alba




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Resultat de les eleccions