dissabte, 30 d’octubre del 2021

La meva ciutat: Sants!

Vaig néixer a Esplugues de Llobregat però per allò de l’organització de la geografia hospitalària; allà hi ha un important hospital infantil. Però si em pregunten d’on sóc? Jo dic que de Sants.

El barri Sants actualment és part de Barcelona i el coneixem per l’Estació de Sants, el Carrer de Sants i les Festes de Sants. Però Sants com a tot arreu són les persones, és el seu teixit associatiu, les botigues de tota la vida, la vida de barri, etc. Sants és dels espais que conformen la gran Barcelona però tenen personalitat pròpia i queden fora de l’entramat quadriculat de l’eixample.

Sants té la seva història i per això us copio unes línies del bloc d’un bon amic que parlen del passat de Sants.

“La industrialització és, sense cap mena de dubte, el fenomen que més profundament ha transformat el territori, però també la societat, de l’antic municipi de Santa Maria de Sants.

El Sants que coneixem avui en dia, és doncs, fruït d’aquest període històric. Més enllà del valor intrínsec del patrimoni industrial dels barris, del valor arquitectònic i artístic de molts d’aquests edificis, la història d’aquests espais va forçosament lligada a la memòria de les persones que hi van treballar, els santsencs i les santsenques, que ens han precedit, son paisatges de memòria.”

(Extracte de l’article: Sants, un poble industrial als afores de Barcelona. Obra d’Agus Giralt amb llicència CC BY-NC-SA 3.0 al blog https://memoriadesants.blogspot.com/)

Per il·lustrar una mica el barri us deixo la Foto del Drac del Parc de l’Espanya Industrial on tots els infants del barri ens hem deixat els pantalons gaudint les seves baixades.


El Drac (Andrés Nagel).
Autor de la fotografia: Herodotptlomeu Font: Wikimedia Commons

I per acabar si voleu descobrir quina part de Sants està en una altra ciutat cliqueu a l’enllaç.


Ignasi

Resultat de les eleccions