dimecres, 8 de novembre del 2023

Costitx

Costitx és un municipi del Pla de Mallorca situat al centre de l'illa. No és el meu poble natal però hi vaig viure durant 15 anys. Tot i que la població és de gairebé 1300 habitants és un municipi molt petit, ja que la majoria de gent viu fora vila.

Per ser un poble de Mallorca, no pateix l'impacte turístic que pateixen els municipis de la costa tot i tenir un parell de llocs d'interès patrimonial, com l'anomenat santuari talaiòtic de Son Corró, el poblat des Turassot o Sa Sínia, un pou àrab, a més de l'Observatori Astronòmic de Mallorcael primer centre astronòmic d'aquesta comunitat autònoma i el més oriental de l'Estat Espanyol. 

Com en tots els pobles, qualsevol excusa és bona per celebrar alguna cosa i trencar amb la monotonia de la quotidianitat, les festes patronals, els foguerons de Sant Antoni i Sant Sebastià, i com a tot arreu fa uns anys també es van inventar una fira "Costitx en Flor".



Autor: Pequeña Dietlhem
Obteniu aquesta imatge a: Flickr | Detalls de la llicència ESCRITURA CC BY 2.0
https://flic.kr/p/6Lwmdn

Bé, si aneu a Mallorca i voleu fugir del turisme de costa ple d'alemanys i anglesos, i endinsar-vos en la Mallorca profunda, Costitx és un bon lloc.

Núria Clanchet Sarasa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Resultat de les eleccions