dimarts, 2 de novembre del 2021

LA QUINTA FORCA

 

BARCELONA – LA TRINITAT VELLA



By Canaan - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=29171676

La Trinitat Vella es troba a l'extrem nord-est de Barcelona, entre el riu Besòs, la ronda de Dalt i l'avinguda Meridiana. Però tampoc seria cap exageració afirmar que està “a la quinta forca”. L'origen d'aquesta expressió s'explica perquè era al turó on actualment hi ha la Trinitat Vella, llavors terme de Finestrelles, on s'erigia la quinta i més llunyana forca de la Barcelona medieval, on es penjaven els condemnats a la pena capital.

El barri va viure  un canvi profund a la dècada dels noranta, amb els Jocs Olímpics de Barcelona ’92. Va arribar el metro, es va inaugurar el parc de la Trinitat, es va construir el nus i les rondes i es va edificar l'estadi municipal de futbol del barri.

Aquest ha estat i és un barri d'immigrants, primer a la dècada dels anys vint i posteriorment als anys cinquanta, amb onades d'immigrants de la resta de l'estat; i en aquests últims anys de la resta del món.

Així doncs us convido a venir  fins a la quinta forca a fer un passeig per un parc preciós on podreu viure una interessant experiència d'immersió multicultural. Us animeu?

Carme Castelló Manau

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Resultat de les eleccions