dissabte, 19 d’octubre del 2019

Manresa, el cor de Catalunya



Ja fa 43 anys vaig néixer a Manresa, capital de la comarca del Bages i de la Catalunya central.

Hi ha moltes coses que podria dir de la ciutat que m’ha acollit durant tot aquest temps, però si per alguna cosa és coneguda per la resta de catalans és pels seus canvis de clima. D’aquí que la ciutat és coneguda amb el nom de “Manrússia”, pels freds i humits hiverns que la caracteritzen, o “Manrakesh” per la calor seca i insuportable que hom ha de patir si es vol passejar pels seus carrers de dia durant els mesos d’estiu.

Jo, manresà de mena, crec que algunes de les avantatges que té la ciutat és precisament la seva ubicació. A 65 km de Barcelona, a 55 km dels Pirineus i a uns 100 km de França. Així doncs, essent la ciutat del cor de Catalunya, ha estat històricament ciutat de pas entre el mar i la muntanya.

Manresa fou capital cultural el passat any 2018, oferint espectacles arreu de la ciutat i vessant cultura pel seus carrers. Tanmateix els visitants que vingueren, també podien gaudir de joies arquitectòniques de diverses èpoques, essent especial el gòtic català.


Clar exemple d’aquest art és per exemple la Col·legiata Basílica de Santa Maria, l'edifici gòtic religiós més representatiu de la ciutat de Manresa, coneguda per tots els manresans com "La Seu de Manresa". 




La imatge correspon a:
·         Nom:Vista general de la Seu de Manresa
·         Autor: Josep Renalias
·         Creat: 11 de febrer de 2006
·         Llicència:  Creative Commons Chenerica d'Atribución/Cost 2018 05:28 UTC
·         Data recuperació: 19 Octubre 2019 
·         URL: https://an.m.wikipedia.org/wiki/Imachen:Seu_Manresa_vista_general.JPG


Us convido a totes i tots que algun dia vingueu a passejar i gaudir de l'hospitalitat manresana. Sereu ben acollits i acollides.

Salut!


Santi Moreno

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Resultat de les eleccions