dijous, 17 d’octubre del 2019

Sant Martí, Barcelona

DISTRICTE DE SANT MARTÍ

Hola a tots!

Vaig néixer a Barcelona i he viscut gairebé tota la meva vida en el districte de Sant Martí, encara que el barri on he viscut més temps és el del Besòs i el Maresme, per això us he posat una foto del Diagonal Mar.
Us deixo una mica més d'informació i història d'aquest gran districte que he tret de Viquipèdia.


Sant Martí és un districte de Barcelona que, situat a l'est de la ciutat, limita amb el municipi de Sant Adrià de Besòs, els districtes de Ciutat Vella, l'Eixample, Horta-Guinardó i Sant Andreu i el mar Mediterrani. És hereu del municipi de Sant Martí de Provençals, agregat al de Barcelona el 1897.
El districte de Sant Martí concentra la major part de les platges de Barcelona en els seus 2.675 metres de litoral. Amb 1.052,4 hectàrees i 231.855 habitants (2009), és el quart districte de la ciutat en extensió i el segon en població.

Barris del districte de Sant Martí, Barcelona












Història
El nom del districte prové de l'antic municipi del pla de Barcelona, Sant Martí de Provençals, que va ser un municipi independent des del 1714 fins al 1897. L'etimologia del nom prové de la paraula llatina provincialis, utilitzada pels romans per anomenar els camps situats més enllà de les muralles de les ciutats. Per altra banda, el nom de Sant Martí és el de la primera església edificada, Sant Martí de Tours.
L'antic terme municipal s'estenia a llevant de la ciutat de Barcelona, des de les muralles fins als marges del riu Besòs i des del mar fins a la muntanya del Carmel. Hi havia principalment tres nuclis de població al municipi i que es trobaven aïllats entre ells: El Clot, el Poblenou i Sant Martí de Provençals. Aquest últim és el que donava nom al municipi i actualment és un dels 10 barris del districte.
Diagonal Mar de nit
      








Desitjo que us hagi agradat. 
A reveure

Irene Alegre



Font del text: Viquipèdia

Autora del post: Irene Alegre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Resultat de les eleccions