dissabte, 22 d’octubre del 2022

SANTS (BARCELONA): EL MILLOR BARRI D'ESPANYA, EL 18È DE TOT EL MÓN

Emma Pérez Gisbert, 22/10/2022

 

Sóc de Sants, els meus pares són de Sants, i gran part de la meva família viu a Sants. Difícilment podré deixar aquest meravellós barri, crec que part de la seva essència està impregnada en la meva pell.

I aquest any hem estat reconeguts com un dels millors barris del món. Quin orgull, quina emoció, quina joia!!! Els santsencs i les santsenques estem bocabadats per aquest reconeixement.

Segons "Time Out Internacional" Sants està entre els millors barris del món. El rànquing s'elabora anualment mitjançant una enquesta d'opinió i en aquesta ocasió han participat 22.000 persones.

El barri de Sants ha estat considerat el millor barri de l'estat espanyol i el 18è millor del món. En aquest s'han valorat trets santsencs com l'activisme veïnal, el teixit associatiu i cultural, el comerç de proximitat, la diversitat gastronòmica i la nostra fantàstica Festa Major, que se celebra a finals d'agost.

Per aquells i aquelles que no coneixeu el barri, us recomano que hi feu una passejada pels seus carrers, que us perdeu per les seves bodegues, que visiteu el mercat, que escolteu la gent, que us impregneu de la seva essència, encara en molts racons, de poble, de proximitat, de veïnat, de germanor. I si us sembla us explicaré una miqueta de la seva història.

Martinge636, CC BY-SA 4.0 , mitjançant Wikimedia Commons, https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Mercat_de_Sants_(Barcelona).jpg

 

Sants és el barri més important i més extens del districte Sants-Montjuïc. Antigament, a la població se la coneixia com a Santa Maria de Sants i va ser una vila independent de més de 19 mil habitants, constituint-se com un territori bàsic en el sector industrial i tèxtil, essent, en aquest sentit, unes de les zones més rellevant d'Espanya. Fins a finals del s.XIX Sants va ser un municipi independent, però l'any 1897 es va annexar a Barcelona.

En l'actualitat, tot el barri s'articula al voltant del carrer de Sants (pels del barri sempre serà la carretera), considerat un dels carrers comercials més llargs d'Europa. Doneu-hi una volta, trobareu més de 300 comerços i és el nucli de vida del meu barri, aquí sempre hi ha gent. Us animo a fer-hi una passejada.

 

Pere LópezCC BY-SA 3.0, mitjançant Wikimedia Commons https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Festa_Major_de_Sants_2008_P1200870.JPG

 

 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Resultat de les eleccions