diumenge, 23 d’octubre del 2022

Lleida, capital de la terra ferma

Vaig nàixer a Lleida i hi vaig créixer fins que vaig fer els 13 anys. Lleida és la capital de la província homònima i està situada entre un turó i el riu Segre, al mig d'una gran plana. És una ciutat amb molta història, que ha vist passar des dels íbers fins als romans i els àrabs.

Actualment compta amb uns 140.000 habitants i és el nucli habitat més gran entre el Barcelonès i Saragossa, per la qual cosa s'ha convertit en el centre de referència de gran part de la població de les comarques dels voltants per a temes sanitaris, acadèmics i també comercials.

Pel que fa al turisme, el símbol de Lleida és la Seu Vella, que és l'antiga catedral situada dalt del turó que domina la ciutat. Aquesta antiga catedral està envoltada de muralles, ja que després de la guerra de successió la ciutat va ser castigada per haver donat suport al pretendent austríac, de tal manera que la Seu Vella va ser transformada en un centre militar i desposseïda de la seva funció religiosa. Arran d'això poc després es va construir la Seu Nova als peus del turó de la ciutat. Per aquesta antiga funció militar de la Seu Vella, gran part de la població de Lleida encara avui dia s'hi refereix amb el nom de el castell. Així doncs, com podeu veure, Lleida compta amb dues catedrals.

Des del meu punt de vista, Lleida no és una ciutat atractiva per al turisme, però és una ciutat tranquil·la i ben connectada que ofereix qualitat de vida als seus habitants.

Us deixo una foto del claustre de la Seu Vella, que té la particularitat d'estar obert a la ciutat. És una foto de Manuel Torres, amb llicència CC, extreta de pexels.com

Marcel Miret Ortega



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Resultat de les eleccions