dissabte, 21 d’octubre del 2017


Sant Andreu de Palomar

File:Falques-esglesiaStAndreu-0496r.jpg
Parròquia de Sant Andreu de Palomar.  Font: Wikimedia Commons. Autora: Amada Álvarez

Sant Andreu de Palomar és un  barri del districte de Sant Andreu de Barcelona. Fou el principal nucli de l'antic municipi de Sant Andreu de Palomar, que més o menys coincideix amb el que avui és el districte de Sant AndreuNou Barris i una part d'Horta-Guinardó. Té una superfície de 174 hectàrees i té una població d'uns 55.000 habitants. Els seus límits són: el carrer Rovira i Virgili (antiga Riera d'Horta), el passeig de Santa Coloma, l'avinguda Meridiana, i les vies de ferrocarril.

Una mica d'història del "meu poble"
El 20 d'abril de 1897, la reina d'Espanya signà el Decret d'Agregació que va annexionar Sant Andreu de Palomar i molts altres pobles del pla de Barcelona (Gràcia, Sants, Les Corts, Sant Martí, Sant Gervasi de Cassoles, posteriorment Horta i Sarrià) a Barcelona. La junta desagregacionista creada a l'efecte no va poder-ho evitar. Això va convertir el poble en el districte novè. Més endavant, l'antic terme municipal fou esquarterat i repartit pels districtes d'Horta-Guinardó, Sant Martí, Nou Barris i el propi de Sant Andreu, amb l'afegitó d'una part de Sant Martí de Provençals (La Sagrera i Navas).
Sant Andreu és conegut per la seva iniciativa associacionista, principalment al voltant d'entitats de caràcter esportiu, com ara l'Agrupació Excursionista Muntanya, de 1931, la Unió Esportiva Sant Andreu i el Club Natació Sant Andreu.

Autor de l'entrada: Carmelo Medina
Text: Viquipèdia (adaptat)
Escut de Sant Andreu de Palomar
Escut de Sant Andreu de Palomar. Font: Ajuntament de Barcelona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Resultat de les eleccions