diumenge, 22 d’octubre del 2017

Les Corts

LES CORTS (BARCELONA)


Edifici La Maternitat. Autora Maria Rosa Ferre. Font :Flickr. Llicència CC-BY-sa

Les Corts és un dels deu districtes de la ciutat de Barcelona. És el districte IV i està format per tres barris. Limita amb el terme municipal de l'Hospitalet de Llobregat al sud i amb el districte de Sants-Montjuïc, al nord amb el districte de Sarrià - Sant Gervasi, a l'est amb l'Eixample i a l'oest amb els municipis d'Esplugues de Llobregat i Sant Just Desvern.

En concret, vaig néixer a La Maternitat La Maternitat i Sant Ramon és un barri del districte de les Corts de la ciutat Barcelona que confronta amb el municipi de l'Hospitalet de Llobregat. Aquest barri està format per dos sectors diferents, a ponent Sant Ramon i el de la Maternitat i Can Bacardí a llevant.
El nom de Sant Ramon prové de la parròquia de Sant Ramon Nonat, aquest sector també és anomenat Collblanc. La Maternitat és un nucli al voltant d'una residència assistencial, la Casa de la Maternitat i Expòsits que va construir la Diputació de Barcelona i que va encarregar a Camil Oliveras i Gensana.
A la zona central del barri hi ha tres grans equipaments, les instal·lacions del Futbol Club Barcelona, entre elles el Camp Nou, el cementiri de les Corts i el complex de la Maternitat

Font del text: Viquipèdia
Publicat per: M.Àngels Araujo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Resultat de les eleccions